Saskia van der Steeg

Na een jaar Medische Biologie en een jaar Bewegingswetenschappen gestudeerd te hebben ben ik in 1995 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck te Amsterdam. Ik studeerde af op het RSI-Syndroom (tegenwoordig heet dit KANS) en heb destijds met deze scriptie de landelijke Anna Overduin-Prijs gewonnen.
Van 1995 tot 1997 heb ik waargenomen in verschillende Mensendieck-praktijken. Tevens heb ik in die periode groepslessen ‘Mensendieck-gym’ ontwikkeld en gegeven te Amsterdam en Purmerend.
Van 1997 tot 1999 ben ik een praktijk gestart in een gezondheidscentrum te Goedereede.
In 1999 kon ik tot mijn vreugde voor drie dagen per week in mijn thuisbasis Tilburg gaan werken, waar ik momenteel nog steeds met veel plezier werk.
Naast mijn werk als oefentherapeut Mensendieck ben ik tussen 1995 en 2005 aktief geweest in de theaterwereld,  zowel als hobby als professioneel.
Vanaf 2003 ben ik mijzelf gaan verdiepen in Bio-Energetica, ademhaling, intuïtieve ontwikkeling en ontspanningstechnieken.
Sinds 2004 ben ik ook werkzaam als trainer en oefentherapeut in het bedrijfsleven.
Sinds 2008 ben ik gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson en aangesloten bij het landelijke ParkinsonNet.
Al mijn geleerde vaardigheden, in combinatie met aandacht voor de gehele persoon, gebruik ik in de Mensendieck-praktijk aan de Beethovenlaan om cliënten zo goed en efficiënt mogelijk te begeleiden gedurende het klachtenverloop en genezingsproces.

Trefwoorden: individueel, praktisch, doelgericht, bewustwording en uiteindelijk: zelfwerkzaamheid.

Laatste nieuws